Ervaringen

Debbie (37) deed via het Driestroom Werkplein participatiewerk in een verpleeghuis in Zevenaar. Ze heeft het daar erg naar haar zin en heeft nu een contract voor 24 uur. 

Vertel eens wat over jezelf?
‘Ik ben op mijn 15de van school gegaan en ben toen gaan werken. Ik heb van alles gedaan, werken in een bakkerij, in een winkel,  in de horeca en productiewerk. Uiteindelijk ben ik in de bijstand terechtgekomen. Dit vond ik niet fijn, want ik zit niet graag thuis. De Sociale Dienst kwam toen met het voorstel om met behoud van uitkering een tijdje op een werkpost van Driestroom te gaan werken als participant, in een verpleeghuis in Zevenaar. Ik twijfelde wel, ik mankeer toch niks?

Ik heb het toch geprobeerd en het beviel gelijk goed. Ik heb leuke collega’s en krijg fijne begeleiding. Ik ben begonnen in het restaurant, maar de tijden waren te onregelmatig voor mij. Daarna ben ik in de schoonmaak begonnen. Dit past beter omdat ik 3 kinderen heb en alleen ben. Ik werk nu 27 uur per week en dit bevalt mij goed!’

Hoe heeft deze participatiebaan je geholpen?

‘De paar maanden op de werkpost van Driestroom hebben me zeker geholpen. Hoewel ik geen diploma’s heb, heb ik meestal werk gehad, maar zat nu door omstandigheden eventjes in de bijstand. 
Ik had bijvoorbeeld hulp nodig bij het maken van een werkrooster voor de hele week. Dit heb ik nu geleerd. Ik heb hard mijn best gedaan, ze komen niet aan de deur om werk te brengen, het was een mooie opstap.

Het verpleeghuis heeft mij nu een contract aangeboden. Per 1 juli kan ik 24 uur werken en heb ik geen uitkering meer nodig. Het is een contract voor 6 maanden, met 1 maand proeftijd. Als dit goed gaat krijg ik een jaarcontract met zicht op een vast contract. Ik ben er erg blij mee!’